CYKLOMARATÓN 2021


29. 06. 2021

Veľmi nás teší, že aj tento rok sa značka X-BIONIC® stala významným partnerom a sponzorom najväčšieho, najkrajšieho a najdlhšieho amatérskeho cyklistického maratónu – CYKLOMARATÓN x-bionic® sphere – Jasná, ktorého je to už v poradí 29.ročník. Viac ako 300 účastníkov tohto jedinečného podujatia bude musieť zdolať trasu s dĺžkou 315 km, ktorá začína štartom v rezorte x-bionic® sphere v Šamoríne a končí v Jasnej v Nízkych Tatrách. Účastníci zdolajú trasu, ktorá vedie po diaľnici, ceste I. a II. triedy, horským priechodom Donovaly až do Jasnej pod Chopkom. Sme preto hrdí na to, že počas tejto obdivuhodnej cesty budú mať účastníci na sebe švajčiarske technologické funkčné oblečenie X-BIONIC®, vďaka ktorému sa telo neprehreje, nezachladí pri akýchkoľvek meniacich sa teplotných rozdieloch, cyklisti dosiahnu vyšší výkon a  svoju termoreguláciu budú mať po celý čas pod kontrolou.

 

foto-slider

Ako sa to všetko začalo ? V roku 1989 dostal počas lyžovačky Jozef „EFA“ Tóth spolu s kamarátmi nápad z ktorého vznikla stávka o to, či je možné zvládnuť na bicykloch trasu z Bratislavy do Jasnej za 24 hodín. Tak sa v roku 1989 konal prvý neoficiálny ročník, ktorého sa zúčastnili 4 nadšenci. Nasledovali ďalšie 2 neoficiálne ročníky, po ktorých sa v roku 1992 konal prvý oficiálny ročník s otvorenou účasťou akýkoľvek nadšencov cyklistiky.

Od začiatku bolo v záujme organizátora eliminovať snahu registrovaných aktívnych cyklistov urobiť z tohoto podujatia preteky. Už od začiatku bol Cyklomaratón myslený ako podujatie pre cyklistov amatérov. Od roku 1992 sa z Cyklomaratónu stala každoročne opakujúcim sa podujatím, ktoré si našlo veľkú základňu účastníkov a fanúšikov. V Rok 1995 sa trať Cyklomaratónu Bratislava – Jasná predĺžila o 8,4 kilometrov a tak sa prelomila 300 kilometrová hranica a trať merala 301 kilometrov. V tomto roku sa Cyklomaratón Bratislava – Jasná stal najdlhším amatérskym cyklistickým podujatím na Slovensku. V Rok 2003 v snahe ponúknuť znova najdlhší cyklomaratón na Slovensku bola trasa upravená na celkovú dĺžku podujatia – 315km. Trasa až do roku 2020 viedla zo Zlatých pieskov cez rôzne diaľničné úseky, cesty I. a II. triedy, horským priechodom Donovaly až do Jasnej pod Chopkom.

V roku 2020 nastala opäť zmena a štart Cyklomaratónu sa premiestnil z Bratislavy do rezortu x-bionic® sphere Dĺžka trasy vedúcej z rezortu x-bionic® sphere do Tatier touto zmenou zostala zachovaná aj naďalej je obdivuhodných 315 km a účastníci ju zdolajú za jeden deň.

Rezort x-bionic® sphere  je unikátnym miestom nielen na Slovensku, ale aj v Európe, navštevovaný profesionálnymi aj amatérskymi športovcami ako aj rodinami s deťmi. Spája sa tu záľuba v zdravom životnom štýle, olympijské vybavenie na svetovej úrovni a široké možnosti relaxu s rodinou, priateľmi či kolegami  . Reozort vznikol vďaka myšlienke vytvoriť výnimočné podmienky pre každého, kto nielen rád športuje, ale potrpí si aj na kvalitný relax, gastronómiu a zmysluplné trávenie voľného času.

x-bionic® sphere s celkovou rozlohou viac ako 1 000 000 m2 poskytuje profesionálne podmienky pre výkon 26 olympijských disciplín. V lete 2016 rezort získal štatút Slovenského olympijského tréningového centra. Súčasťou areálu je jedno z najväčších a najmodernejších olympijských jazdeckých centier, moderný atletický štadión, prvotriedny X-BIONIC® HOTEL i špičkové kongresové priestory.

V neposlednom rade je spoločnosť x-bionic® sphere výhradným distribútorom švajčiarskej športovej značky X-BIONIC® pre Slovenskú a Českú republiku. V našich obchodoch sa špecializujeme aj na bežeckú obuv švajčiarskej značky ON CLOUD, aby si každý bežec, cyklista, triatlonista či športovec s akýmkoľvek iným zameraním vybral v našich predajniach kompletné športové vybavenie.

Všetkým účastníkom Cyklomaratónu prajeme veľa síl a šťastný príchod do cieľa.

Viac informácií nájdete na: www.cyklomaraton.euwww.x-bionicsphere.com

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ ZAUJÍMAŤ