Beh v zime


08. 03. 2023

Že teploty opäť klesajú, neznamená, že si musíte odložiť bežecké tenisky. S určitým plánovaním a výbavou zameranou na chladné mesiace môžete behať vonku celú zimu.
Beh v zime si vyžaduje prispôsobenie návykov a vhodné oblečenie. So správnym vybavením však budete z behu profitovať a vyhnete sa riziku ochorenia. V tomto článku vám poradíme oblečenie vhodné do zimných teplôt.

foto-slider

V zime je ťažšie nájsť motiváciu vyjsť von a ísť behať v mrazoch. Ak však chceme dodržať tréningový plán a nestratiť svoju (ťažko nadobudnutú) formu v predchádzajúcich mesiacoch, musíme čeliť nízkym teplotám a športovať aj v zime! Je tiež známe, že behanie v zime je zdravé, keďže nízke teploty stimulujú metabolizmus a telo sa naplno rozhýbe. Možno dokonca zistíte, že vaše telo sa v chlade hýbe lepšie ako v horúčavách leta.

foto-slider
Na rozdiel od behu v teplom počasí si zimný jogging vyžaduje trochu viac premýšľania, pokiaľ ide o to, čo si obliecť. Nič nepokazí zimný beh tak, ako prehriatie, pretože toho máte na sebe príliš veľa, alebo mrznutie, pretože toho nemáte na sebe dosť. Je to všetko o “inteligentnom” vrstvení. Princíp vrstvenia hovorí, že ak chceme behať pri nízkych teplotách, musíme sa obliekať vo vrstvách.

Podľa toho, ako je teplo, pridávame alebo uberáme na oblečenie vrstvu, ktorá by mala byť čo najtechnickejšia a najľahšia.

Vo všeobecnosti je vhodné voliť oblečenie priliehavé k telu, čím sa zníži množstvo vzduchu medzi pokožkou a materiálom. V poslednej dobe sa kvalita syntetického oblečenia veľmi zvýšila a je možné spojiť pohodlie s vysokou vodoodpudivosťou: týmto spôsobom je možné odvádzať pot od pokožky a zároveň zachovať tepelný komfort. Telo by malo byť do konca behu zahriate, no vplyvom počasia vám môže byť zima. Napriek tomu zvážte päťminútové ochladenie, napríklad pomalý beh alebo chôdzu, aby sa vaša srdcová frekvencia vrátila do normálu.

foto-slider

Regenerácia po behu pomocou kompresie

Oblečenie X-BIONIC® sa môže pochváliť kompresiou nielen ako súčasť oblečenia na šport, ale aj ako súčasť oblečení na regeneráciu.
regeneračnom oblečení  X-BIONIC® používame kompresnú technológiu, aby ste sa po náročnom tréningu čo najrýchlejšie dostali späť do formy.  Tieto odevy zvyšujú teplotu pokožky a tkanív, aby zvýšili prietok krvi a tým podporili hojenie.
foto-slider
foto-slider

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ ZAUJÍMAŤ