Chystáte sa na lyžovačku?


30. 01. 2023

Ak plánujete lyžiarsku dovolenku, mali by ste sa uistiť, že ste na výlet plne pripravení. To znamená, zaobstarať si správne oblečenie a vybavenie, aby ste boli pripravení na čokoľvek, čo vás môže postretnúť.

Či už sa chystáte na lyžovačku, snowboarding alebo turistiku po zasnežených kopcoch, môžete sa stretnúť s teplotami, na ktoré vaše telo nie je zvyknuté. Počas zimných aktivít, je dôležité nosiť vrstvy, pretože keď ste v horách, teploty môžu klesnúť dosť nízko a sneh môže spôsobiť, že vám bude pocitovo ešte väčšia zima.

foto-slider

Myslite na termo prádlo  

Termo prádlo, známe tiež ako základná vrstva má za úlohu udržať vás v suchu a pohodlí, keď aktívne športujete. Taktiež má funkciu zahrievať vás, keď sa zastavíte a oddychujete. Základná/ prvá vrstva by mala priliehať. Vzduchotesné izolačné vlastnosti vašej termoizolácie fungujú najlepšie, ak je materiál priamo na pokožke.

Ako ďalšiu vrstvu môžete zvoliť funkčnú mikinu. Hrubšia mikina môže byť užitočná na nosenie medzi termo oblečením a lyžiarskou bundou. Jej hlavným účelom je poskytnúť vám druhú vrstvu alebo ochranu a je to obzvlášť dôležité počas chladnejších mesiacov v zime.

Nezabudnite aj na termo nohavice, ktoré sú tiež základnou vrstvou. Fungujú rovnako ako termo tričká, no udržujú v teple spodnú polovicu tela.

foto-slider
Nezabudnite na chodidlá

Lyžiarske alebo termo ponožky sú dôležité, pokiaľ ide o udržanie nôh v teple, najmä ak športujete pri teplotách pod nulou. Najlepšie ponožky majú dobrú ventiláciu a poskytujú vám dostatočnú podporu, aby ste zostali v pohodlí počas celého pobytu nielen na snehu.

Tak čo, ste na lyžovačku pripravení, alebo si radšej pozriete našu ponuku na e-shope?

 

foto-slider

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ ZAUJÍMAŤ